ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ «Ε»
Posted by satyrikon στο 10 Σεπτεμβρίου, 2007
Η ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ
ΤΩΝ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ «Ε» ΣΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ
ΑΠΟ ΕΔΩ.
Posted by satyrikon στο 10 Σεπτεμβρίου, 2007
Η ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ
ΤΩΝ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ «Ε» ΣΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ
ΑΠΟ ΕΔΩ.
This entry was posted on 10 Σεπτεμβρίου, 2007 στις 9:14 μμ and is filed under Χωρίς κατηγορία. Με ετικέτα: Επιστήμη, Ιατρική, Καταναλωτής, Κείμενα, Νέα, Πρόσθετα"Ε", Περιβάλλον, Τρόφιμα, Τεχνολογία, Υγεία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, ή trackback from your own site.
SimonSays said
Ίσως η έρευνα στην οποία παραπέμπεις να αποκτούσε υπόσταση αν δεν είχε συγγραφέα κάποια «Ανδρομάχη» και σχετικά με τις πηγές έλεγε κάτι παραπάνω από «Οι κάτωθι πληροφορίες ελήφθησαν από διάφορα sites, τα οποία ευχαριστώ θερμά».
-Simon @ atheoi.ORG
satyrikon said
@Simon
Εχεις κατι αλλο να προτεινεις?
η να αποδειξεις οτι είναι ψευδή η ανυποστατα οσα αναφερονται στην ερευνα?
Κι αν ακομα ελεγε ποια ειναι τα σαιτ τι θα προσθετε?
Αυτό και το Άλλο said
από που να ξεκινήσει κανείς για αυτά που τρώμε ή καλύτερα που μας ταΐζουνε. πλήρης αδιαφορία και δυσπιστία σε αυτούς που κρούουν τον κώδωνα κινδύνου. μόνο όταν θα θερίζει ο καρκίνος κατά χιλιάδες νέους ανθρώπους θα ξυπνήσουν. έχουμε πάρει όλοι τα ποσοστά μας ραδιενέργειας αλλά και καρκινογόνων ουσιών. είναι τρομερή η διάσταση του θέματος. καλά κάνεις και τα λες κι εσύ κι άλλοι.
Διαγόρας ο Μήλιος said
Αυτό που θα προσέθετε θα ήταν ότι τα στοιχεία θα ήταν διασταυρώσιμα. Ξέρεις, ολόκληρο αυτό το οικοδόμημα της ανθρώπινης νόησης που ονομάζεται επιστήμη βασίζεται σε κάτι τέτοιες ενοχλητικές συνήθειες όπως η αρχή της διασταυρωσιμότητας της πληροφορίας…
Διαγόρας ο Μήλιος said
…τυγχάνει επίσης να αποτελεί και αρχή της δημοσιογραφίας.
SimonSays said
Κάνοντας μια απλή εύρεση στο Google βρήκα:
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%BC%CF%8C%CF%82_%CE%95
Το Ελληνικό λήμμα δεν γράφει τις πηγές αλλά το αγγλικό βάζει μερικές και παραπέμπει σε άλλα χρήσιμα λήμματα:
http://en.wikipedia.org/wiki/E_number
satyrikon said
@Διαγόρας Ο Μήλιος
Η επικινδυνοτητα των Ε είναι προδηλη και αποδεκτη εδω και χρονια.
Εσυ τι φοβασαι και ψαχνεις για διασταυρωσεις.
Δεν θιγεται η τιμη και η υποληψη των Ε αν -πιθανον-ισως-καποιο στοιχειο της Ανδρομαχης δεν ειναι σωστο η υπερβολικο.
Αυτό και το Άλλο said
Το χειρότερο είναι που δεν έχεις πλέον και πολλές επιλογές ειδικά αν είσαι ΦΤΩΧΟΣ. Γιατί άραγε τα ακριβότερα προϊόντα, κάτι μαρμελάδες για παράδειγμα ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ δεν έχουν …..συντηρητικά ούτε ενισχυτικά; Αλλά οι φθηνότερες μαρμελάδες (από αυτές που βάζουν μερικοί και στα αυτιά για να μην ακούνε τον κώδωνα κινδύνου) είναι γεμάτες;
Γενικά γιατί οι τροφές οι προσεγμένες, οι οικολογικές, οι πιο φυσικές ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΕΣ;
Χρειάζεται να πεις κάτι παραπάνω;
Όταν η φράουλα κύριοι είναι ΣΑΠΙΑ και εσοδείας 1987 πρέπει ή δεν πρέπει να περάσει μέσα από μια άλφα ή καλύτερα έψιλον επεξεργασία για να ΓΙΝΕΙ μαρμελάδα, να ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ, και να έχει την γεύση της μαρμελάδας φράουλα;
ΑΥΤΟ ΔΙΑΣΤΡΑΥΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΕΝΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ, δείτε τις τιμές των προϊόντων ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΤΕ.
(προτιμώ τη μαρμελάδα κεράσι, αυτή με το μικρό καλάθι που δεν χωρά πολλές ‘διασταυρώσεις’.)
Διαγόρας ο Μήλιος said
Δηλαδή, Satyrikon, αν σε κατάλαβα καλά, εφόσον η επικινδυνότητα των «Ε» είναι πρόδηλη και αποδεκτή, αυτό σημαίνει πως μπορεί ο οποιοσδήποτε να λέει ο,τι του κατέβει γι’αυτά, και μάλιστα ανώνυμα, και ενόσω αυτά που λέει είναι αρνητικά, δεν μπορεί παρά να είναι σωστά, και δεν υπάρχει ανάγκη αμφισβήτησης, ούτε καν διασταύρωσης, ε;
Αγαπητέ, δεν πρόκειται για ζήτημα τιμής και υπόληψης κανενός, (αυτά για εμένα είναι δεισιδαιμονίες,) πρόκειται για ζήτημα επιστημονικό και δεοντολογικό, πρόκειται για την ορθότητα, την ποιότητα, και την αξιοπιστία της πληροφόρησης. Ασχέτως του πως γαλουχούνται οι έλληνες από τα απύθμενης αθλιότητας ελληνικά ΜΜΕ, ο πολιτισμένος κόσμος βορειοδυτικά από εδώ δίνει σημασία σε τέτοια ζητήματα. Το τσαπατσούλικο, το πρόχειρο, το αόριστο, και το ατεκμηρίωτο είναι χαρακτηριστικά του τρίτου κόσμου, και ενόσω θα τα συντηρούμε θα ανήκουμε σε αυτόν.
Έτσι λοιπόν, το αν ο οποιοσδήποτε αναγνώστης έχει ή δεν έχει κάτι άλλο να προτείνει, δεν απαλάσσει στο παραμικρό τον συγγραφέα από την υποχρέωση να κάνει σωστά τη δουλειά του. Όσο για την απόδειξη περί ψεύδους ή ανυπόστατου των αναφερόμενων στην έρευνα, δεν πάει ακριβώς έτσι: αντιλαμβάνομαι πως η γνώμη σου ίσως να έχει κατευθυνθεί λανθασμένα, αν η μόρφωσή σου και οι λαμβάνουσες παραστάσεις σου αντλούν μόνο από το ελληνικό γίγνεσθαι, όπου ο καθένας (ακόμα και πολιτικοί) πετιέται και λέει ό,τι απίστευτη αρλούμπα του κατέβει, και είναι ευθύνη των ακροατών να εκτιμήσουν την ορθότητα αυτών που ακούνε, ενώ τα όρια της πραγματικότητας ορίζονται από τα όρια της πολιτικής τοποθέτησης του καθενός. Πρέπει να ξέρεις όμως, πως ο δυτικός πολιτισμός δεν οικοδομήθηκε από διάφορους ανώνυμους που πεταγόντουσαν λέγοντας ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του, απολαμβάνοντας την αποδοχή του κοινού επειδή κανείς δεν μπορούσε να τους διαψεύσει. Την υποχρέωση να τεκμηριώσει επαρκώς αυτά που λέει την έχει πρώτος απ’όλους ο λέγων, όχι το ακροατήριό του.
satyrikon said
@ΔΙΑΓΟΡΑ
την πας μακρια την βαλίτσα.Εδω δεν ειναι πανεπιστημιακο ιδρυμα να βγαζει μελετες.
Θελεις να αποδεχτεις αυτα που γραφονται τα αποδεχεσαι.
Αν οχι σχολιαζεις και λες την αποψη σου.Οπως κανεις τωρα.
Απο κει και κατω το να χρεωνεις «ανωνυμιες,αρλουμπες,κλπ»
ειναι νομιζω ακατανοητο.
Φαινεται οτι τα τα γραφεις πουλωντας επιστημονικοφανεια και τιποτε αλλο.
Αλλωστε δεν εισαι εσυ ο παντογνωστης κριτης του κοσμου ολου.
Ουτε τεκμηριωνεις οσα λες.
Ουτε μπορεις να το κανεις.
Αυτα που γραφονται για τα Ε ειναι αληθεια η ψεμματα;
Μπορεις να μας πεις τελικα;
Τα υπολοιπα ειναι λογια να λεγαμε και η ωρα να περναει ομορφα.
Αυτα και τελος.
Περί συγγραφικής δεοντολογίας « Διαγόρας said
[…] Διαγόρας ο Μήλιος on September 13th, 2007 Διαβάστε τα σχόλια στο «Πλήρης Κατάλογος των Πρόσθετων “Ε”» που εμφανίστηκε τις προάλλες στο ιστολόγιο «Νέα χωρίς […]