ΝΕΑ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΤΡΟ ΦΕΛΛΟΥ

Νέα και Παράξενα-Σελίδες εναλλακτικής πληροφόρησης και ειδήσεων-alternative informations

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ/ΩΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣ/ΩΝ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ;

Posted by satyrikon στο 17 Ιανουαρίου, 2008

Οι διαστάσεις που παίρνει πλέον η υπόθεση Ζαχόπουλου με την παράπλευρη εμπλοκή του εκδοτικού και δημοσιογραφικού κατεστημένου καθώς επίσης και με την έρευνα σχετικά με τις πάσης φύσεως επιχορηγήσεις ακυρώνει η μεταθέτει για αργότερα την δημιουργία νεου/ων πολιτικού/ων σχημάτων.

Αυτό πλέον καθίσται προφανές γιατί όποιος αποτολμήσει κάτι τέτοιο αυτόματα θα θεωρηθεί στην συνείδηση του λαού ενεργούμενο των διαπλεκομένων και η απόπειρα αυτή θα οδηγηθεί σε αποτυχία.

Επίσης σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που θα δούν το φώς της δημοσιότητας στις επόμενες μέρες και τα δύο μεγάλα κόμματα θα έχουν σημαντικές απώλειες της δύναμης τους.

Αυτό θα εξηγηθεί απο τους έμπειρους δημοσκόπους και τα κανάλια σαν αποτέλεσμα των αναδυομένων σκανδάλων τα οποία έχουν κάνει τους πολίτες να αποστρέφονται τα δύο μεγάλα κόμματα.

Πιθανή εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι οτι αργά και σταθερά μεθοδεύεται η μείωση της δύναμης των δύο κομμάτων -τους κοντένουν και τους δύο-με τελικό στόχο την δημιουργία συγκυβέρνησης απο τα δύο κόμματα-όχι των δύο κομμάτων-με ταυτόχρονη μεταλλαγή και των δύο κομμάτων και του πολιτικού σκηνικού.

Αυτό το σενάριο θα εξυπηρετούσε την αμερικάνικη πολιτική στην περιοχή μας γιατι θα εβασίζετο σε πιστούς συμμάχους της απο ελληνικής πλευράς.

Η υπόθεση FYROM , η ανεξαρτησία του Κοσόβου, η στάση του Βελιγραδίου,η εμπλοκή της Ρωσίας στα Βαλκάνια-λόγω των γεωπολιτικών συμφερόντων που έχει-η διακρατική-χωρίς προμήθειες-συμφωνία όπλων Ελλάδας-Ρωσίας,πέρα απο τον αγωγό,συνθέτουν το πάζλ που πρέπει να λύσουμε για να κατανοήσουμε την παρούσα συγκυρία-και στο εσωτερικό της χώρας.

Η Ελλάδα άραγε μεταβάλλει το δόγμα «ανήκωμεν είς την Δύσιν» και δημιουργεί λόγω Ρωσίας νέο δόγμα και νέα βάση στήριξης συμφερόντων;

Και ποιά είναι η αντίδραση των ΗΠΑ σε μιά τέτοια στρατηγική επιλογή άν οχι η σταθεροποίηση των εσωτερικών πιστών συμμάχων της.

Η Ελλάδα τι έχει να κερδίσει απο μια τέτοια επιλογή;

Η αργή αλλά σταθερή προσέγγιση του Καραμανλή πρός τις αναδυόμενες οικονομικές δυνάμεις του αύριο τι συνέπειες θα έχει για την Ελλάδα που είναι παραδοσιακός σύμμαχος των ΗΠΑ;

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί οτι η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και κατά συνέπεια θα υπάρξουν και απο εκεί πιθανόν αντιδράσεις.

Μια παράμετρος που δεν έχουμε λάβει υπόψη είναι η Τουρκία και ποιός θα είναι ο ρόλος της σε μιά τέτοια μεταβολή της Ελληνικής θέσης.

Θα λειτουργήσει σαν περιφερειακή δύναμη με την στήριξη των ΗΠΑ η θα μετάσχει στην προτεινόμενη απο τον Σαρκοζί Μεσογειακή Συμμαχία που ήδη βρίσκεται υπό κατασκευή;

Θα παραμείνει ώς έχει η θα χάσει εδάφη στην διένεξη που έχει με τους Κούρδους;

4 Σχόλια to “Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ/ΩΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣ/ΩΝ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ;”

  1. ange-ta said

    Η Τουρκία, δεν θα βρεθεί κοντά στον Σαρκοζί, γιατί ο Σαρκοζί δεν τους πάει απο ότι δείχνει τους αλλοδαπούς γενικώς.
    Πιστεύω, ότι μάλλον θα χάσει απο την Κουρδία,
    Οι Αμερικανοί θα συνεχίσουν να έχουν σταθερό πόδι στην Ευρώπη, γιατί έχουν στο χέρι όλες τις εξουσίες. Η Ελλάδα, αν δεν κυβερνήσει η Ντόρα ή ο ΓΑΠ, θα αμφιταλαντεύεται μεταξύ των δύο πόλεων. (τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα. Δυο δυνάμεις πρις ο 89 δύο δυνάμεις πάλι σήμερα). Αν κυβερνήσει η Ντορα, θα δώσουμε και τα ρέστα μας στους αμις, ενώ με το ΓΑΠ, με λίγη καθυστέρηση, γιατι θα αντισταθούν τα υπόλοιπα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

  2. ange-ta said

    Κυριακή κοντη γιορτή!

  3. zalmoxis said

    Οι «ειδικές» σχέσεις της Ελλάδας με την Ανατολική Ευρώπη, τη Μόσχα και τον Αραβικό κόσμο, είναι κατ΄ επιλογήν και καθ΄ υπόδειξη των ΗΠΑ και της Ε.Ε.
    Χρειάζονται έναν «ενδιάμεσο», καθότι οι ίδιοι δεν μπορούν για λόγους διάφορους και προφανείς, είτε των ιδίων είτε της άλλης πλευράς, να έλθουν σε άμεσες επαφές. Π.χ., οι Άραβες θεωρούν την Ευρώπη του Λονδίνου, του Άμστερνταμ και των Βρυξελλών «σιωνιστές», οπότε η Ε.Ε. χρησιμοποιεί ως άλλοθι άλλοτε την Ελλάδα, άλλοτε τη Γαλλία, κ.λπ. Το ίδιο συμβαίνει και με τους αμερικανούς. Οι Έλληνες και οι Ιταλοί πήγαν πρώτοι στο παιχνίδι των ανοικτών αγορών και των ιδιωτικοποιήσεων στα Βαλκάνια και την νοτιοανατολική Ευρώπη και όταν έκαναμ την αρχή, μπήκαν και αυτοί. Διαφιορετικά, αν οι ιδιωτικοπιήσεις άρχιζαν π.χ. στη Σερβία, στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, κ.λπ, από τους αμερικανούς, θα είχε γίνει εμφύλιος!

  4. satyrikon said

    @zalmoxis
    Η άποψη αυτή έχει λογική γιατί διαφορετικά θα φάνταζε πολύ «ελληνικά» παράξενο Ελληνας πρωθυπουργός να άλλαζε στρατόπεδο αυτοβούλως και εξ αιτίας ελληνικών συμφερόντων.

Σχολιάστε