ΝΕΑ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΤΡΟ ΦΕΛΛΟΥ

Νέα και Παράξενα-Σελίδες εναλλακτικής πληροφόρησης και ειδήσεων-alternative informations

CERN ΚΑΙ STARGATE:ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Posted by satyrikon στο 12 Σεπτεμβρίου, 2008

ΕΑΝ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΟΣ ΕΝΑΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΓΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΓΝΩΣΤΩΝ.

ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΓΗ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ.

ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΩΝ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΩΝ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΕ ΜΑΚΡΙΝΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗ ,ΑΡΑ ΚΑΙ ΝΟΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΓΕΝΙΑ.

ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΑΝΟΙΓΕ Ο ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ ΜΙΑ ΠΟΡΤΑ ΣΤΗΝ ΓΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΝΟΗΜΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΕ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΜΑΚΡΙΝΟΥΣ.

ΤΟ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΦΗΤΕΥΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΥΤΗ-ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΠΥΛΗΣ/ΩΝ.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ INTERACTIVE GRAPHICS

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ CERN

ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ NEW YORK TIMES

ΔΕΙΤΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ STARGATE

ΚΑΙ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ CERN

ΠΥΛΗ STARGATE
ΠΥΛΗ STARGATE
ΠΥΛΗ STARGATE
ΠΥΛΗ STARGATE

ΠΥΛΗ CERN
ΠΥΛΗ CERN

ΠΥΛΗ CERN

ΠΥΛΗ CERN

ΠΥΛΗ CERN

ΠΥΛΗ CERN

ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ?

ΤΩΡΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΩΝ

ΠΥΛΗ ΜΥΚΗΝΩΝ

ΠΥΛΗ ΜΥΚΗΝΩΝ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΩΝ ΛΕΟΝΤΩΝ

ΠΥΛΗ ΤΩΝ ΛΕΟΝΤΩΝ ΣΤΙΣ ΜΥΚΗΝΕΣ

ΠΥΛΗ ΤΩΝ ΛΕΟΝΤΩΝ ΣΤΙΣ ΜΥΚΗΝΕΣ

ΕΠΙΣΗΣ

ΠΥΛΗ ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ

ΠΥΛΗ ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ

ΠΥΛΗ ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ

ΠΥΛΗ ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ

ΠΥΛΗ ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ

ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ CERN

ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΥΛΗ/ΕΣ ?

UPDATE 14/09/08

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ

ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ YALE

Michael Zeller

And, as if outside troubles weren’t enough for the LHC, one of the scientists shocked the world’s already discontented population by misquoting and wrongly attributing the tagline of «Star Trek» (“Where no man has gone before”). Michael Zeller, a physics professor at Yale working at the LHC reportedly puzzled everyone with his funny-wannabe comparison, “What did they say in ‘Star Wars’? We’re going where no man has ever been? Well, that’s where we’re going.”

13 Σχόλια to “CERN ΚΑΙ STARGATE:ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ”

  1. Για Δες Καιρό Που Διάλεξα said

    Κι αν ακόμα ανοίγει πότε θα το μάθουμε; Οι πρώτοι που θα το μάθουν είναι οι ίδιοι καθώς και τα κράτη / χορηγοί που συμμετέχουν και φυσικά ο Βίλλυ Πύλη αφού στο σύστημά του όλα αυτά ανιχνεύονται και διενεργούνται. Ίσως κι όχι όλα τα κράτη μάλιστα.
    Κι ίσως να είναι και οι τελευταίοι τουλάχιστον για μεγάλο διάστημα.

  2. Σπύρος said

    Τε περί ταξιδίων στο χρόνο με σκουληκότρυπες, μηρμυγκότρυπες ή άλλων ειδών απόκρυφες πύλες είναι απλώς σενάρια επιστημονικής φαντασίας που δεν έχουν απολύτως καμία επιστημονική βάση. Οι φωτογραφίες απ’ το CERN δεν είναι πύλες. Είναι απλά κομμάτια των ανιχνευτικών συστημάτων του επιταχυντή.

  3. Vasilhs said

    geia kai xara. file Spyro, de kserw me poia idiothta h me poies plhrofories pou endexomenws exeis, apoklyeis to gegonos oti den yfistantai taksidia sto xrono (h se alles diastaseis h otidhpote) mesw maurwn opwn (kai oxi skoulhkotrypes h myrmigkotrypes), omws proswpika pisteuw pws yparxoun elaxistoi anthrwpoi oi opoioi mporoun na apanthsoun me akriveia (osh akriveia mporei na exei mia tetoia apanthsh!) se auto to thema. to sigouro einai oti de mporw na to yposthriskw me stoixeia oti isxyei kai na se peisw gia auto, omws oute esy mporeis na apodeikseis to antitheto. ara oi pithanothtes einai entelws moirasmenes… apo ekei kai pera se ola ta shmantika gegonota pou exoun symvei kai exoun ephreasei olakerh thn anthrwpothta panta ma panta yphrxe apo pisw kai enas idiaiteros skopos pou ginontan ola auta. thewrw pws to cern einai terastio gegonos gia na apotelesei eksairesh. eidomen…

  4. Spyros said

    Φίλε Βασίλη. Οι πληροφορίες που λες έρχονται απ’ την επιστήμη την οποία σπουδάζω. Η αλήθεια είναι ότι το πεδίο ειδίκευσής μου είναι η θεωρητική φυσική υψηλών ενεργειών. Παρόλα αυτά έχω διδαχθεί κι ασχοληθεί και με τη Γενική Σχετικότητα, η οποία είναι η θεωρία που περιγράφει τις μαύρες τρύπες και τα κοσμολογικά φαινόμενα.
    Λοιπόν μέχρι σήμερα γνωρίζουμε τα εξής. Η γενική σχετικότητα επιδέχεται ως λύσεις τις λεγόμενες σκουληκότρυπες. Οι σκουληκότρυπες είναι τοπολογικές δομές του χωροχρόνου οι οποίες αποτελούνται από ένα τοπολογικά τετριμμένο σύνορο αλλά στο εσωτερικό τους δεν είναι απλά συνεκτίκές (με απλά λόγια είναι μια τρύπα με έναν ανοικτό λαιμό που συνδέει 2 περιοχές του χωροχρόνου). Η ύπαρξή τους δεν έχει επιβεβαιωθεί πειραματικά. Επιπλέον έχει αποδειχθεί ότι ο λαιμός της σκουληκότρυπας είναι ασταθής κι αυτή θα διαλυόταν αμέσως μόλις πήγαινε να συντεθεί. Για να προκύψει ευσταθής λύση πρέπει ο λαιμός της τρύπας να αποτελείται από εξοτική ύλη (ύλη με αρνητική πυκνότητα ενέργειας) κάτι το οποίο δεν έχει επιβεβαιωθεί πειραματικά.
    Παρόλα αυτά υπάρχουν θεωρίες (Gauss-Bonet, θεωρία χορδών) που επιδέχονται ως λύσεις ευσταθείς σκουληκότρυπες. Φυσικά αυτές παραμένουν ακόμα στο επίπεδο μαθηματικών κατασκευών και είναι απλά μοντέλα.

    Για το ταξίδι στο χρόνο μέσω σκουληκοτρύπων

    Όλα όσα γράφονται βασίζονται σε μαθηματικές θεωρίες. Σύμφωνα με αυτές το ταξίδι στο χρόνο θα μπορούσε να επιτευχθεί αν τα 2 άκρα της σκουληκότρυπας βρίσκονταν σε μία συγκεκριμένη διάταξη. Φυσικά για να επιτευχθεί αυτή η διάταξη (προϋποθέτει τη σχετική κίνηση των 2 ακρών της τρύπας κατά έναν συγκεκριμένο τρόπο) θα πρέπει να ήμαστε σε θέση να παράγουμε ελεγχόμενες σκουληκότρυπες στο εργαστήριο. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμα και με τις γνώσεις που έχουμε φαίνεται να αργεί πολύ (αν γίνει ποτέ δηλαδή).

    Θέλω να πω με τα παραπάνω ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε μια μαθηματική και σε μια φυσική θεωρία. Μαθηματικές θεωρίες μπορούμε να φτιάξουμε άπειρες. Παρόλα αυτά είναι ελάχιστες αυτές που έχουν την ισχύ φυσικής θεωρίας (μπορούν να περιγράψουν δηλ τον κόσμο). Τα παραπάνω αποτελούν άλλο ένα παράδειγμα μιας μαθηματικής κατασκευής που δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ στη φύση. Συνεπώς αν είχε γίνει ότι γράφεται παραπάνω όχι μόνο θα το είχε μάθει όλος ο κόσμος (κι οι φυσικοί πολύ νωρίτερα) αλλά θα είχαν ήδη δοθεί και τα αντίστοιχα βραβεία Νομπέλ.

    Φυσικά υπάρχουν πολύ που λένε ότι την τεχνολογία αυτή τη διαθέτουν μόνο τα ισχυρά λόμπυ και άλλα διάφορα. Όπως καταλαβαίνεις η επιστήμη δεν μπορεί να βασίζεται σε συνωμοσιολογίες, η οποίες μάλιστα δρουν και σε βάρος της, αφού στόχο έχουν να αποκρύψουν την αλήθεια και να φοβίσουν τον κόσμο.

    Με εκτίμηση

  5. Spyros said

    @ Για Δες Καιρό Που Διάλεξα

    Με όλο το σεβασμό, η επιστήμη δε λειτουργεί συνομωσιολογικά. Καθώς ακόμα η τεχνολογία που χρησιμοποιούμε αντιστοιχεί στη φυσική του 1900, τα οποιοδήποτε αποτελέσματα του LHC απέχουν αιώνες απ’ το να μπορούν να αξιοποιηθούν και να αποφέρουν οικονομικά οφέλη. Ως αντιπαράδειγμα θα σου φέρω την κατασκευή αντιδραστήρων σύντηξης για την παραγωγή ενέργειας (στη φυσική) ή την έρευνα για τη βελτίωση των φαρμάκων (ας πούμε στη βιολογία-ιατρική). Εκεί πράγματι υπάρχουν περιπτώσεις όπου η τεχνολογική εφαρμογή της ήδη υπάρχουσας επιστημονικής γνώσης έχει παρεμποδιστεί για οικονομικούς λόγους. Παρόλα αυτά η υπόθεση με το LHC είναι διαφορετικοί για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω.
    Τέλος ας μην ξεχνάμε ότι η ανάπτυξη της επιστήμης κι ο τρόπος εφαρμογής της είναι και θέμα πολιτικής βούλησης. Θα σημειώσω όμως ότι στο μεσαίωνα η κατάσταση ήταν πολύ χειρότερη από σήμερα. Παρόλο τον απόλυτο σκοταδισμό που επικρατούσε τότε όμως, η κοινωνία κατάφερε στο τέλος να πάει μπροστά μέσω μιας πιο προοδευτικής κοινωνικής οργάνωσης. Έτσι και σήμερα, παρόλο που φαίνεται ότι υπάρχουν δυνατότητες για τη βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου μέσω της επιστήμης και της τεχνολογίας κάποια συμφέροντα (πιο σωστά ο κυρίαρχος τρόπος παραγωγής) φαίνεται να μας κρατάέι πίσω. Εγώ πιστεύω ότι στο τέλος θα βρούμε διέξοδο.

  6. Για Δες Καιρό Που Διάλεξα said

    Σπύρο, δεν έχω πρόβλημα με έξυπνους αισιόδοξους αλλά με τους βλάκες ονειροπαρμένους της Νέας Εποχής.
    Τα βαθιά εσωτερικά προβλήματα του ανθρώπου η επιστήμη ποτέ δεν θα καταφέρει να τα λύσει. Κι αυτά είναι η αιτία που δεν περνάμε καλά. Ακόμα κι αν γίνει δυνατό το προς το παρόν αδύνατο σε τεχνολογικό επίπεδο, τίποτα δεν θα αλλάξει αν δεν αλλάξουμε εμείς.
    Λυπάμαι όμως που στο λέω όλα δείχνουν πως η επίσημη επιστήμη και οι βολεμένοι στο σύστημά της επιστήμονες είναι βαθιά μέσα σε συγκεκριμένες σέκτες ξεκινωντας από τους Ροδόσταυρους φτάνοντας μέχρι πολύ κακά παιδιά και δεν ξεχνάνε καθόλου μα καθόλου την Αρχαία Γνώση ούτε των Ελλήνων ούτε των Αιγυπτίων ούτε των Κινέζων ούτε άλλων συγγραμάτων και λαών γενικότερα, αλλά όλο ψάχνουν κι όλο κρύβουν.
    Ρίξε μια ματιά στο ποστ το άλλο και διάβασε τι λέει ο Pinky and the Brain καθώς και ο Etc etc. Αυτό για τους επιστήμονες τρομαγμένους τρομοκράτες. Γιατί αν ήταν ατρόμητοι θα έφτυναν τα ρεμάλια που τους χρηματοδοτούν.

  7. Spyros said

    Το έχω διαβάσει και το άλλο το ποστ. Όπως ξαναείπα το πώς χρησιμοποιείται η επιστήμη κι η τεχνολογία είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Η απάντηση στη λάθως χρησιμοποίησή της δεν είναι φυσικά η επιστροφή στο μεσαίωνα ή ακόμα παραπίσω αλλά η διεκδίκιση μιας σωστής χρήσης της.
    Τέλος θέλω να πω ότι το να κατηγορείς γενικά κι αόριστα τους επιστήμονες είναι όχι μόνο ανώφελο αλλά κι επικίνδυνο καθώς καλλιεργεί την αντίληψη ότι οι επιστήμονες είναι βολεμένοι. Αν ψάξεις λίγο περισσότερο θα δεις ότι τουλάχιστον στο πεδίο της θεωρητικής φυσικής (που με ενδιαφέρει περισσότερο) τα πράγματα από πλευράς χρηματοδοτήσεων είναι τραγικά. Να σου πω ενδεικτικά ότι πολύ διδακτορικοί και μεταδιδακτορικοί δεν πληρώνονται καν απ’ το πανεπιστήμιο λόγω έλλειψης χρημάτων. Φυσικά αυτό είναι θέμα άλλης συζήτησης και νομίζω ότι αν σε κάθε θέμα που αφορά την επιστήμη αναλωνόμαστε στις ίδιες γενικές κι αόριστες κατηγορίες δεν θα καταλήξουμε πουθενά. Το σωστό θα ήταν να μιλήσουμε με στοιχεία (αν υπάρχουν). Εγώ μπορώ να σου πω περιπτώσεις οι οποίες είναι όντως κατακριτέες απ’ την επιστημονική κοινότητα, αλλά όπως είπα καλό θα ήταν να γίνει σε αντίστοιχο τόπικ.

    Τέλος ένα σχόλιο. Δεν υπάρχει «επίσημη» κι ανεπίσημη επιστήμη. Η επιστήμη είναι μία κι ενιαία. Θα σου ξαναπώ ότι ιδίως στο πεδίο της θεωρητικής φυσικής (για άλλους τομείς δεν λέω) είναι ελάχιστοι αυτοί που λειτουργούν έτσι όπως περιγράφεις. Τώρα αυτό για τη γνώση των αρχαίων δεν το κατάλαβα.

    Με εκτίμηση

  8. Για Δες Καιρό Που Διάλεξα said

    Γνωρίζω στο πεδίο της θεωρητικής φυσικής άτομο που είναι μυστικιστής και που διδάσκει σε μεγάλο πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Το μισό του χρόνο τον περνάει με την επιστήμη του και τον άλλο μισό σε «έρευνα αρχαίας γνώσης», εντολές γαρ… Αγαπητέ, είμαι αρκετά ψαγμένος, αλλά όχι υπερβολικά και δεν θέλω γιατί μετά φλιπάρεις. Δεν αντέχεται η κατάσταση. Κανείς δεν φτάνει ψηλά χωρίς μασονική στοά ή κάτι παρόμοιο. Όταν λέμε ψηλά εννοούμε πως το όνομά του το ξέρουν όλοι εντός εκτός επιστημονικού πεδίου, το αναμασάνε κάθε τρεις και λίγο δημοσιογράφοι και …ζει μέχρι τα βαθιά του γεράματα δεν τον βρίσκουν σε καμμιά ραχούλα από τροχαίο.. (ειδικά τους ερευνητές στον τομέα της Ιατρικής.. της Φαρμακευτικής και άλλους παρόμοιους τομείς και φυσικά της Φυσικής.)
    Ούτε επιστήμονας ούτε παπάς. Άκου με που σου λέω.. Κι αυτοί οι υψηλά ιστάμενοι ορίζουν τι είναι επιστήμη. Κι εγώ την βάζω σε εισαγωγικά και την λέω «επίσημη». Δηλαδή αυτή που φαίνεται, αυτή που ανακοινώνεται αυτή που βγαίνει προς τα έξω που κάποια στιγμή γίνεται ύλη σε βιβλία σπουδαστών. Εσύ πιστεύεις όσα βλέπεις και ακούς; Μόνο και μόνο για να αποφύγεις «συνωμοσιολογικά σενάρια»;

    Κακώς.
    Με μεγάλη εκτίμηση και ευχές για μια ουσιαστική πορεία στον χώρο σου.
    ΓΔΚΠΔ

  9. Για Δες Καιρό Που Διάλεξα said

    Να συμπληρώσω κάτι βασικό πάνω σε αυτά που λέω αφού πρώτα πω πως ό,τι λέω απορρέει από τα όσα έχω κι έχω ακούσει σε συνδυασμό με το πόσα από αυτά πίστεψα και πόσα όχι.
    Λοιπόν, ορίζουν τι είναι επιστήμη είπα, που σημαίνει πως ορίζουν τι αποτελεί ή μπορεί να αποτελέσει κομμάτι της και τι όχι. Επισήμως σε αστρολογίες και αποκρυφιστικά έργα τέχνης και τρέχα γύρευε η επιστήμη δεν «πιστεύει» και επισήμως δεν ασχολείται.
    Κι όμως.. γιατί τότε τόση μανία με μυστικές κοινότητες και μυστικιστικά παραθρησκευτικά για εμάς τους Ορθόδοξους δόγματα και πιστεύω;
    Για την πλάκα τους; ή γιατί ο κάθε άνθρωπος δικαιούται να πιστεύει σε κάτι, το έχει ανάγκη κλπ (δηλαδή εξηγείται με ψυχολογικούς όρους) ; Γιατί το CERN είναι γεμάτο προγράμματα με συγκεκριμένα ονόματα αρχαία; Ένα απλό παράδειγμα. Τι ακριβώς πάθανε; Δεν είχαν έμπνευση; Ακόμα και το ATRAP τους δεν δικαιολογείται κι ας είναι αρχικά (ατραπός) κλπ κλπ. (Δηλαδή ξάφνου εκεί βρήκανε κάτι να βάλουν μη αρχαίο; και στα άλλα κόλλησαν.. μάλιστα)
    Όσοι έχουν ψάξει μερικά πράγματα γνωρίζουν ποιοι χρησιμοποιούν την λέξη ατραπός.
    Το σήμα τους; Έ όχι να μας δουλεύουν και μπροστά στα μάτια μας αγαπητέ και εμείς για να μην φανούμε «περίεργοι» ή «πειραγμένοι» να μην λέμε τα πράγματα με το όνομά τους!

  10. Για Δες Καιρό Που Διάλεξα said

    εχω δει ακούσει και διαβάσει διορθώνω και την ..κάνω. Σε ευχαριστώ για το διάλογο που ανοίξαμε.

  11. aenaos said

    Σοφά όσο και αστεία ανθρωπάκια, συζητάμε με την ίδια θέρμη θεωρίες επιστημονικές ή φανταστικές, όπως έκαναν ακριβώς άλλοι, πριν από 3000, 4000, … 1000000 χρόνια.

    Στέκει σήμερα επιστημονικά κάτι από αυτές τις θεωρήσεις του μακρυνού του παρελθοντος;
    Ο Χ Ι

    Ε! λοιπον το ίδιο θα λένε και για εμας μετά από 1000, 2000, … 1000000 χρόνια.

    Η αλήθεια (αν δοθεί και ποτέ) θα πονέσει πολύ…

  12. Spyros said

    @ Aenaos

    Δεν κατάλαβα σχεδόν τίποτα απ’ ό,τι είπες. Αν μπορείς δώσε διευκρυνήσεις. Οι αληθείς επιστημονικές θεωρίες είναι γεγονός ότι διευρύνονται αλλά καμία τους δεν μπορεί ποτέ να ανατραπεί πλήρως (αν είναι αυτό που εννοείς). Προφανώς σε 100.000 χρόνια (αν υπάρχει ακόμα το ανθρώπινο γένος) η επιστήμη θα έχει προχωρήσει τόσο πολύ που αυτά που ψάχνουμε τώρα στο CERN θα φαντάζουν παιδαριώδη.

    @ ΓΔΚΠΔ

    Να σου πω ότι ξέρω κι εγώ θεωρητικούς φυσικούς που είναι χωμένοι σε πολιτικά κυκλώματα, τα παίρνουν από παντού, κάνουν διαφημήσεις πολυτελών αυτοκινήτων κτλ. Φυσικά αυτοί είναι και πρέπει να είναι κατακριτέτοι όχι μόνο απ’ τους επιστήμονες αλλά από ολόκληρη την κοινωνία. Τώρα όσο για το ότι αυτοί ορίζουν την επιστήμη να σου πω ότι απλά δεν ισχύει. Δεν ξέρω την ιδιότητά σου αλλά να σου πω ότι αν θέλει κάποιος να δημοσιεύσει κάτι σε επιστημονικό περιοδικό μπορεί κάλλιστα να το κάνει χωρίς να ανήκει σε μασονονική στοά. Επιπλέον η επιστήμη δεν έχει απολύτως καμία σχέση (ως μεθοδολογία) με τον αποκρυφισμό, τη θρησκεία ή οποιαδήποτε άλλη ανορθολογική πρακτική (αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν επιστήμονες που υιοθετούν τέτοιες πρακτικές). Συνεπώς να πω 1 πράγμα μόνο. Το ότι τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν παντού είναι γνωστό τοις πάσιν. Παρόλα αυτά καλό είναι να μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι.

    Κι επειδή τείνουμε να ξεφύγουμε απ’ το αρχικό θέμα: και στο LHC υπάρχουν κάποιοι που τα «τρώνε» χοντρά. Παρόλα αυτά η συντριπτική πλειοψηφία των ερευνητών που δουλεύουν εκεί είναι μισθωτοί επιστήμονες, μεταδιδακτορικοί και διδακτορικοί ερευνητές ακόμα και φοιτητές, η οποίοι ρίχνουν πραγματικά πολύ δουλειά για την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων.

  13. MANOS said

    Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί είμαστε αυτό που βλέπει αυτός που έρχεται
    η αλλιώς
    Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί είμαστε αυτό που βλέπει αυτός που άρχετε

Σχολιάστε