ΝΕΑ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΤΡΟ ΦΕΛΛΟΥ

Νέα και Παράξενα-Σελίδες εναλλακτικής πληροφόρησης και ειδήσεων-alternative informations

ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ,ΤΥΝΗΣΙΑ,ΑΙΓΥΠΤΟΣ,ΛΙΒΥΗ,ΣΥΡΙΑ «ΛΑΙΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ» ΜΕ «ΡΟΖ» ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ

Posted by satyrikon στο 27 Απριλίου, 2011

Η εξέγερση στις Αραβικές χώρες εμφανίζεται σαν μιά επαναστατική διαδικασία ενάντια στα δικτατορικά καθεστώτα των χωρών αυτών.

Ειδικώτερα για την Λιβύη του λεγόμενου αιμοσταγούς φασίστα Καντάφι η εξέγερση θεωρείται μιά πλέρια επαναστατική διαδικασία του φτωχού λαου της Λιβύης που μάχεται με χέρια και πόδια ενάντια στην δικτατορία του Καντάφι.

Η Τυνησία και η Αίγυπτος και αργότερα το Μπαχρέιν η Υεμένη η Συρία και λοιπες αραβικές χώρες ξεσηκώνονται με την ίδια επαναστατική θέρμη και διαδικασία και η επανάσταση των λαών των αραβικών χωρών καλά κρατεί.

Οπως φαίνεται μιά ωραία πρωία οι λαοί των χωρών αυτών ξύπνησαν και είπαν οτι τώρα θα κάνουμε επανάσταση γιατί τώρα βλέπουμε οτι το καθεστώς που μας κυβερνά είναι δικτατορικό,απολυταρχικό και αντιδημοκρατικό.

Ποιός λογικός άνθρωπος άραγε μπορεί  να πιστέψει στον με στρατιωτική ακρίβεια γεωγραφικό συγχρονισμό των επαναστατικών διαδικασιών?.

Ομως ποιός είναι αυτός που αμφιβάλλει η αρνείται την αντιδημοκρατική φύση των αραβικών καθεστώτων.Πραγματικά η κατάσταση στις αραβικές χώρες είναι τραγική απο πλευράς δημοκρατίας.

Είναι όμως οι λαικές αυτές εξεγέρσεις πραγματικά επαναστατικές η αποτελούν προιόν υποκίνησης διεθνών κέντρων τα οποία αυτά και μόνον θα αποκομίσουν οφέλη απο τις αντικαταστάσεις των καθεστώτων?.

Η ιστορία όμως ξεκινά απο πολύ μακριά και στοχεύει να φτάσει πολύ μακρύτερα.

Ας δούμε τι έγινε και πότε άρχισε η εξέγερση στην Αίγυπτο.

Η εξέγερση στην Αίγυπτο ξεκίνησε το 2008, όταν οι εργάτες του κρατικού εργοστασίου κλωστοϋφαντουργίας της αιγυπτιακής πόλης Ελ Μαχάλα ελ Κούμπρα ανακοίνωσαν ότι θα απεργήσουν την πρώτη Κυριακή του Απριλίου, διαμαρτυρόμενοι για τους χαμηλούς μισθούς και τις υψηλές τιμές των τροφίμων.

Το δίκτυο της Soft Power μέσω του Facebook ξεκίνησε να οργανώνει διαδηλώσεις και απεργίες σε όλη την Αίγυπτο σε ένδειξη αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της Ελ Μαχάλα και έτσι δημιουργήθηκε το κίνημα της 6ης Απριλίου.Το καλοκαίρι του 2009, ο εικοσάχρονος Αιγύπτιος blogger Μοχάμεντ Αντέλ, εμπνευστής του κινήματος της 6ης Απριλίου μαζί με 4 ακόμα μέλη, επισκέφτηκε την οργάνωση OTPOR στη Σερβία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:ΤΟ “ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ” ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥ ΚΑΛΟΥ “ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ” ΤΗΣ “ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ” ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Η οργάνωση OTPOR , έχει εκπαιδεύσει «ακτιβιστές» σε όλο τον κόσμο. Οι μέθοδοι της OTPOR λειτουργούν ως όπλα: από την «επανάσταση των ρόδων» στη Γεωργία, στην «επανάσταση της τουλίπας» στο Κιργιζιστάν, στον Λίβανο (2006), τις Μαλδίβες (2008) και πρόσφατα στην επανάσταση σε Τυνησία και Αίγυπτο.

Από τον Γκάντι μέχρι τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και από τον Μαντέλα μέχρι την OTPOR, η συνταγή είναι η ίδια, λεει ο Srdja Popovic, ιδρυτικό μέλος της OTPOR: «Η ενότητα και η πειθαρχία στην ειρήνη βρίσκονται στο επίκεντρο του σχεδιασμού του μη βίαιου αγώνα, το ίδιο και ο εντοπισμός συγκεκριμένων θεσμών προς ανατροπή.

Η ισχυρή ομαδική ταυτότητα, η επένδυση στις ικανότητες και τις γνώσεις συγκεκριμένων προσώπων, η εκπαίδευση, η ανάπτυξη της έντονης αλληλεγγύης στα μέλη του εκάστοτε κινήματος σε περίπτωση που κάποιος συλληφθεί ή απολυθεί από την εργασία του, και φυσικά η ειρηνική προσέγγιση των αρχών είναι τα βασικά συστατικά για μια επιτυχημένη λαϊκή επανάσταση. Τα ίδια φυσικά ισχύουν για την ελεγχόμενη μετάβαση της εξουσίας». Η OTPOR ξεκίνησε να λειτουργεί τον Οκτώβριο του 1998 με 11 μέλη ηλικίας 20 – 25 ετών στο Grinnet Caffe στο Βελιγράδι.

Η ΟΤΠΟΡ (αντίσταση) υπήρξε μία αμερικανικής έμπνευσης και χρηματοδότησης οργάνωση με δράση στη Σερβία. Σκοπός της ίδρυσής της το 1998 υπήρξε η ανατροπή του τότε ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας , Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς , κάτι που έγινε τελικά δύο χρόνια αργότερα . Με κύριο όπλο της την αδιάκοπη και αστείρευτη δυτική οικονομική και πολιτική υποστήριξη, η «Μη Κυβερνητική» αυτή οργάνωση κατόρθωσε, έχοντας υπό την κατοχή της σημαντικά προπαγανδιστικά ΜΜΕ ( όπως π.χ. ο ραδιοσταθμός Β-92 ) , να προσεταιριστεί μεγάλο τμήμα της σερβικής νεολαίας – ιδίως φοιτητές – και να το καθοδηγήσει προς την κατεύθυνση που εκείνη επιθυμούσε : στην εγκαθίδρυση ενός φιλοδυτικού προτεκτοράτου.

Το έμβλημα της αμερικανοκίνητης νεολαιίστικης οργάνωσης της Σερβίας ΟΤΠΟΡ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Μια γροθιά είναι ένα σημάδι επιθετικότητας ή θυμού. Ωστόσο, σε πολλές στρατούς μιά υπερυψωμένη γροθιά είναι ένα σημάδι  τόλμης εναντίον των καταπιεστών τους.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ2:Σύντομη ιστορία της υπερυψωμένης γροθιάς

Κάτι παρόμοιο συνέβη και στην περίπτωση της Ουκρανίας. Το 2004 – 2005 ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας, Βίκτωρ Γιανουκόβιτς ανετράπη από το «μεταμοντέρνο πραξικόπημα» της «Πορτοκαλί Επανάστασης» (ή ορθότερα αντεπανάστασης) , όταν ένας συνασπισμός φιλοδυτικών κομμάτων, με «ειδικούς» δεσμούς με τις ΗΠΑ, τον εξανάγκασε σε παραίτηση, έπειτα από ογκώδεις διαδηλώσεις χιλιάδων νέων ανθρώπων σε καθημερινή βάση. Η απόπειρα ωστόσο απόκτησης του ελέγχου και της Λευκορωσίας από τη Δύση οδηγήθηκε σε παταγώδη αποτυχία, όταν η φιλοδυτική «Ενωμένη Δημοκρατική Αντιπολίτευση» έλαβε το 2006 μονοψήφιο αριθμό ψήφων.

Το ίδιο συνέβη και στις τελευταίες εκλογές στη Ρωσία με το αμερικανόδουλο κόμμα του ρωσοεβραίου τέως παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι Γκάρι Κασπάρωφ , «Η άλλη Ρωσία», απέτυχε να εισέλθει με το πενιχρό της ποσοστό στο ρωσικό κοινοβούλιο, παρά την υποστήριξη πολυάριθμων «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» (ΜΚΟ) που δραστηριοποιούνταν στην υπηρεσία των «μειονοτήτων».

Δεν συνέβη όμως το ίδιο και στη Γεωργία αφού ο αχυράνθρωπος των ΗΠΑ, Μιχαήλ Σαακασβίλι ανέτρεψε το 2004 τον μάλλον φιλορώσο Έντουαρ Σεβαρνάτζε , έπειτα από την επίσης κατευθυνόμενη και υποκινούμενη «Επανάσταση των Ρόδων», με την υποστήριξη του γνωστού μεγιστάνα, ιδιοκτήτη «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων»  και εξαγωγέα «επαναστάσεων» Τζώρτζ Σόρος  . Παρόμοιες απόπειρες – επιτυχημένες ή αποτυχημένες – ανατροπής μη αρεστών στις ΗΠΑ κυβερνήσεων έχουν πραγματοποιηθεί και σε άλλες χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και της ανατολικής Ευρώπης, όπως και στη Μέση Ανατολή (π.χ. Λίβανος) , αλλά και τη Λατινική Αμερική ( Βενεζουέλα του Τσάβες ).

Κύριος φορέας υλοποίησής όλων των παραπάνω ιμπεριαλιστικών παρεμβάσεων αποτελούν κατά κύριο λόγο κάποιες «Κοινωνίες Πολιτών» και κυρίως ορισμένες υποτιθέμενες «Μη κυβερνητικές Οργανώσεις» που δραστηριοποιούνται κατά τα λεγόμενά τους υπέρ των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», των «ατομικών ελευθεριών», του «αντιρατσισμού» κτλ, αποτελώντας την αιχμή του δόρατος για την προώθηση των ανά τον κόσμο των γεωστρατηγικών συμφερόντων των ΗΠΑ  . Εκμεταλλευόμενοι την υπαρκτή λαϊκή δυσαρέσκεια, απόρροια υπαρκτών κοινωνικών προβλημάτων, οι ιμπεριαλιστές, με το άφθονο χρήμα που διαθέτουν, μπορούν και ανεβάζουν στην εξουσία τους εκλεκτούς τους με κύριο όπλο τους την αξιοποίηση ισχυρών προπαγανδιστικών και παρασκηνιακών μηχανισμών .

ΟΤζορτζ Σόρος είναι το πραγματικό αφεντικό της Γεωργίας

Παρατηρούνται μερικές ύποπτες ομοιότητες της Σερβικής εξέγερσης με αυτών του αραβικού κόσμου.

Η OTPOR (αντίσταση) της Σερβίας χρηματοδοτήθηκε με τεράστια ποσά από το «US National Endowment for Democracy».Το λογότυπο με την υψωμένη σφιγμένη γροθιά , πανό με συνθήματα και μπλουζάκια ήταν διαρκής προσφορά του «US State Department» μέχρι την πτώση του Μιλόσεβιτς το 2000.

Ακριβώς το ίδιο λογότυπο εμφανίστηκε 11 χρόνια αργότερα στην Μεσόγειο, στους δρόμους του Καίρου, καταδεικνύοντας την προερχόμενη απο το εξωτερικό εξέγερση.

Η OTPOR μετά την επιτυχία της στην Σερβία εξακολούθησε να χρηματοδοτείται απο την Δύση και μετατράπηκε σε κολλέγιο πραξικοπημάτων της CIA με το όνομα CANVAS ή «Center for Applied Non-Violent Action and Strategies.»Φαίνεται οτι το κίνημα νεολαίας της 6ης Απριλίου αφού παρακολούθησε το χρηματοδοτούμενο από το US State Department  που έγινε στην Νέα Υόρκη το 2008  επισκέφτηκε το «Center for Applied Non-Violent Action and Strategies» το 2009 απο όπου πήρε τα σχετικά λογότυπα για να αρχίσει την υποστηριζόμενη απο τις ΗΠΑ εξέγερση στην Αίγυπτο.Ανάμεσα στους μετέχοντες του CANVAS είναι το Ιδρυμα Albert Einstein ,το Freedom House και το International Republican Institute (IRI).

Δείτε τις ομοιότητες.

Serbia’s US National Endowment for
Democracy funded
«Otpor»

Serbia’s «Otpor,» a model for future
US-backed color revolutions.

Serbia’s «Otpor.»

Serbia’s «Otpor,» US ready-made mob.

Serbia’s «Otpor» or «Resistance.»

Egypt’s «April 6 Youth Movement,» note the EXACT same
fist logo, most likely brought back from Serbia by April 6
members studying the CANVAS «curriculum.»

Egypt’s «April 6 Youth Movement» recycling
US-funded revolution «props.»

Egypt’s «April 6 Youth Movement» banner with painted in
Egyptian flag to give the «Otpor-fist» some local flavor.

Egypt’s «April 6 Youth Movement»
sporting yet another identical «Otpor-fist.»

Bahrain’s «Youth for Freedom» may have attended
the CIA-coup college as well. BBC’s canonizing of
Bahrain’s protesters as heroes surely indicates
establishment approval.

Egypt’s «April 6 Youth Movement» witlessly
displaying foreign funded propaganda as they
prepare to overthrow their country’s government
and make way for a Soros-funded constitution.

Egypt’s «April 6 Youth Movement»
banner with a slight variation.

Syria logo

Anarchist Black Cross Belarus

Inter Antifa Russia

Δείτε και τα παρακάτω λογότυπα μήπως σας θυμίζουν κάτι.

antifa greece

antifa greece

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ
exarchia1@gmail.com

ΒΙΛΛΑ ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

φοιτητών, μαθητών, εργαζόμενων & ανέργων Μυτιλήνης

ΣOΣIAΛIΣTIKO EPΓATIKO KOMMA

ΣOΣIAΛIΣTIKO EPΓATIKO KOMMA

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ)

Ας δούμε όμως τι γνωρίζουμε για την Λιβύη εκτός απο τον αιμοσταγή Καντάφι

Αγνοούμε τα πάντα… και νομίζουμε πως ξέρουμε πολλά…Λιβύη: Όλα για το Πετρέλαιο, ή όλα για τις Τράπεζες;; Αναλυτικά επιχειρήματα για τους λόγους της νατοικης εισβολής στην Λιβύη

«Ό, τι  και  να λεχθεί για τον Καντάφι, ο λαός της Λιβύης φαίνεται να αναπτύσσεται. Μια αντιπροσωπεία   ιατρικών επαγγελματιών από τη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Λευκορωσία έγραψε σε μια έκκληση στον Ρώσο Πρόεδρο Μεντβέντεφ και τον πρωθυπουργό Πούτιν ότι μετά την γνωριμία με τη ζωή της Λιβύης, έχουν την άποψή   ότι σε λίγα έθνη   οι άνθρωποι ζουν με τέτοιες   ανέσεις:

[Οι Λίβυοι] να δικαιούνται δωρεάν περίθαλψη και τα νοσοκομεία τους να διαθέτουν τον καλύτερο  στον κόσμο   ιατρικό  εξοπλισμό . Η Εκπαίδευση στη Λιβύη είναι ελεύθερη, και οι νέοι έχουν την ευκαιρία να σπουδάσουν στο εξωτερικό με έξοδα της κυβέρνησης. Όταν παντρεύονται, τα νεαρά ζευγάρια να λαμβάνουν 60.000 δηνάρια Λιβύης (περίπου 50.000 δολάρια), ως οικονομική  βοήθεια. Τα κρατικά δάνεια είναι άτοκα , και όπως δείχνει η πρακτική, χωρίς ημερομηνία εξόφλησης. Λόγω των κυβερνητικών επιδοτήσεων η τιμή των αυτοκινήτων είναι κατά πολύ μικρότερη από ό, τι στην Ευρώπη, και είναι προσιτά για κάθε οικογένεια. Η βενζίνη και το ψωμί  κοστίζει ούτε ένα λεπτό, δεν επιβάλλονται φόροι για αυτούς που ασχολούνται με τη γεωργία. Οι Λίβυοι είναι ήσυχοι και ειρηνικοί, δεν   πίνουν αλκοόλ, και είναι πολύ θρήσκοι.

Υποστήριξαν ότι η διεθνής κοινότητα είχε επαρκή πληροφόρηση σχετικά με τον αγώνα εναντίον του καθεστώτος. «Πείτε μας”, είπαν, «ποιός δεν θα ήθελε ένα τέτοιο καθεστώς;

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ οι βασικοί λόγοι της εξέγερσης στην Λιβύη

Ο Καντάφι ήθελε να εθνικοποιήσει το πετρέλαιο και οι Anglo-Dutch Shell, British Petroleum, U.S. ExxonMobil, Hess Corp., Marathon Oil, Occidental Petroleum and ConocoPhillips, the Spanish Repsol, Germany’s Wintershall, Austria’s OMV , Norway’s Statoil, Eni and Canada’s Petro Canada ανησύχησαν γιατί θα έχαναν τεράστια κέρδη.

Στόχος των διεθνιστών η Κεντρική Τράπεζα της Λιβύης

Μία είδηση που αναφέρεται σπάνια από τους πολιτικούς της Δύσης και τους ειδικούς των ΜΜΕ είναι ότι η Κεντρική Τράπεζα της Λιβύης (N.d.T) ανήκει κατά 100% στο λιβυκό κράτος.
Οι υπέρμαχοι της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας και οι σπεκουλαδόροι των αγορών είναι δυσαρεστημένοι από αυτό το γεγονός και είναι αποφασισμένοι να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να εκθρονίσουν τον Καντάφι και να θέσουν τέλος στη ανεξαρτησία της Λιβύης.
Μέχρι τώρα, η κυβέρνηση της Λιβύης κόβει το δικό της νόμισμα, το Δηνάριο, στις εγκαταστάσεις της κεντρικής τράπεζας. Κάποιοι θα μπορούσαν να κάνουν ένστανση λέγοντας ότι η Λιβύη είναι ανεξάρτητο κράτος με τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, ικανή να υποστηρίξει το οικονομικό της μέλλον.
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για τα διεθνικοποιημένα τραπεζικά χαρτιά είναι ότι, για να γίνουν συναλλαγές με την Λιβύη, πρέπει να συμφωνηθεί με την N.d.T η ισοτιμία του νομίσματος, γεγονός που εκμηδενίζει την διαπραγματευτική ισχύ των διεθνιστών.
Επομένως το να βγει η N.d.T από την μέση δεν θα είναι κάτι που θα συμπεριληφθεί στις ομιλίες του Obama, του Sarkozy ή του Kameron, όμως σίγουρα βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας των διεθνιστών ώστε να απορροφηθεί η Λιβύη στο κοπάδι των πειθήνιων κρατών.

του Eric V. Encina

Do You believe Reuters Song «Libya has NO DEMOCRACY?»

ELOQUENT FACTS OF THE SOCIALIST LIBYA:

* GDP per capita – $ 14,192.
* Unemployment benefit – $ 730.
* Each family member subsidized by the state gets annually $ 1.000
* Salary for nurses – $ 1.000.
* For every newborn is paid $ 7.000.
* The bride and groom receive a $ 64 thousand to purchase flats.
* Major taxes and levies prohibited.
* To open a personal business a one-time financial assistance of $ 20.000
* Education and medicine are free.
* Educ.Internships abroad – at government expense.
* Stores for large families with symbolic prices for basic foodstuffs.
* Part of pharmacies – with free dispensing.
* Loans for buying a car and an apartment – no interest.
* Real estate services are prohibited.,
* Buying a car up to 50% paid by the State.
* No Payment for electricity for the population.
* Sales and use of alcohol is prohibited.
* Petrol is cheaper than water. 1 liter of gasoline – $ 0.14.

Ομως το ταξίδι μας δεν σταματά εδώ.

Ολα αυτά που συμβαίνουν στις αραβικές χώρες δεν είναι ξεκομμένα μεταξύ τους.

Αποτελούν τους κρίκους μιάς αλυσίδας ενεργειών η οποία απώτερο στόχο έχει

το Ιράν, την Ρωσία και την Κίνα και άπώτατο

την επικράτηση της Παγκόσμιας Κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1.Egypt’s Revolution:
Creative Destruction for a ‘Greater Middle East’?

2.Creative Destruction Part II
Libya in Washington’s Greater Middle East Project

3.ΣΥΡΙΑ:Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ “ΔΙΚΤΥΩΝ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΙΑΣ “ΡΟΖ” ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.

NED*: η παγκόσμια αόρατη κυβέρνηση
* Νational Endowment for Democracy (Εθνικό Κληροδότημα για τη Δημοκρατία).
09/03/14
Του Περικλή Κοροβέση

3 Σχόλια to “ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ,ΤΥΝΗΣΙΑ,ΑΙΓΥΠΤΟΣ,ΛΙΒΥΗ,ΣΥΡΙΑ «ΛΑΙΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ» ΜΕ «ΡΟΖ» ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ”

  1. […] ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ,ΤΥΝΗΣΙΑ,ΑΙΓΥΠΤΟΣ,ΛΙΒΥΗ,ΣΥΡΙΑ “ΛΑΙΚΕΣ… […]

  2. […] ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ,ΤΥΝΗΣΙΑ,ΑΙΓΥΠΤΟΣ,ΛΙΒΥΗ,ΣΥΡΙΑ “ΛΑΙΚΕΣ… […]

  3. […] και άπώτατο την επικράτηση της Παγκόσμιας Κυβέρνησης. https://underinformation.wordpress.com/2011/04/27/non-violent-action-and-strategies/ By vasilis kafataridis, on Ιουνίου 13, 2011 at 4:36 μμ, under ο. Κανένα […]

Σχολιάστε